Menneskets utvikling- Evolusjon

 • Det første tegnet Væren er knyttet til tallet 1, til enhet og til selve livets begynnelse. Dette er vår mentale kraft.
 • Det andre tegnet Tyren er knyttet til tallet 2, til dualitet og til kvalitet. Det er vår astrale kraft, dvs. våre følelser, drifter og begjær.
 • Det tredje tegnet Tvillingen er knyttet til tallet 3 og til selve treenigheten. Dette er vårt eterlegeme, dvs. våre chakra.
 • Det fjerde tegnet Krepsen er knyttet til tallet 4 og til selve inkarnasjonen, eller med andre ord det å ta bolig i en fysisk kropp.
 • Det femte tegnet Løven er knyttet til tallet 5 og representerer vår personlighet, som integrerer de foregående fire tegn.
 • Tallet seks og det sjette tegnet Jomfruen styrker besjelingen av personligheten gjennom å rense tankene, følselsene og kroppen vår.
 • De resterende seks tegn er høyere oktaver av de første seks. Det betyr at vær og Vekt er av samme sak. Tyr og Skorpion, tvilling og Skytt, kreps og Steinbukk, og løve og Vannmann, og jomfru ogFisk.
 • De siste seks tegn representerer på en måte vårt høyere selv (sjel- ånd) og de første seks vårt lavere selv, (personligheten).

– Kunnskap om sitt motsatte tegn er viktig å tilegne seg – det er egenskaper i det motsatte man vil ha utbytte av å integrere i seg selv, sier Gisle Henden.

Hvem er du?

Væren - Er du den ungdommelige og sjarmerende flørten med lederevner og et sterkt konkurranseinnstinkt?

Tyren - Er du den jordnære, sanselige og litt nytelsessyke personen med opptatthet av farger og kvalitet?

Tvilling - Er du den uttrykksfylle, sosiale og litt rasløse personen som stadig er på farten og som alltid har noe nytt å fortelle?

Kreps - Er du av den hjemmekjære omsorgsulle og litt sentimentale typen, med opptatthet av de huslige sysler?

Løven - Er du den lekne, kreative og litt fremtredende typen, med et lite / stort behov for å bli sett og hørt?

Jomfruen - Er du den kritiske, nøyaktige, perfeksjonistiske og til tider litt pedantiske typen som stiller store krav til deg selv og dine omgivelser. 

Vekten - Er du den litt ambivalente personen som sliter med å ta valg, med en sterk opptatthet av harmoni, kjærlighet og rettferdighet?

Skorpionen - Er du den litt hemmelighetsfulle og kunstneriske personen som liker å ta sjangser og elsker å oppleve et aldri så lite andrenalinkikk?

Skytten - Er du den filosofiske lykkejegeren som liker å møte mennesker og andre kulturer?

Steinbukken - Er du den hardt arbeidende og pliktoppfyllende personen som kommer for sent hjem til middag fordi det var noe du bare måtte bli fedig med på jobben?

Vannmannen - Er du den grensesprengende og litt opprørske personen som trives i grupper og har mange venner.

Fiskene - Er du den litt sensitive, drømmende, fantasifulle og grenseløse typen som lett drømmer deg bort i den visuelle verden.

De 12 stjernetegnene

Zodiaken-eller de 12 stjernetegnene, utgjør det grunnleggende astrologiske alfabetet.
Gjennom vår reise gjennom zodiakens 12 arketyper utvikler vi oss fra det primitive og dyriske menneske til det mer selvbeviste, og til slutt til det mer åndelige og søkende menneske.De 12 tegn formidler en vekstsyklus hvor hvert tegn er en reaksjon på det foregående tegnet.

Fire punkter peker seg naturlig ut i sirkelen.Punktene som markerer begynnelsen på årstidene: vår, sommer, høst og vinter. Punktene kaller vi:

Vår og høstjevndøgn, sommer og vintersolverv.

Vårjevndøgn i slutten på mars, er valgt som sirkelens begynnelse, og markerer oppstart av det første stjernetegnet Væren, deretter har vi høstjevndøgn i oktober, vintersolverv i desember og sommersolverv i juni.

Væren

 • 21.03-20.04
 • Element: Ild
 • Kvalitet:Kardinal/ledende
 • Planethersker: Mars
 • Kroppsdel: Hodet og ansiktet
 • Farge: Rød
 • Livsoppgave: Initiativtager.

Væren assosieres med våren og den første vårblomsten som våger å stikke hodet opp etter vinteren.Væren symboliserer pågangsmot, initiativ og impulsivitet, skaperkraft og utålmodighet, handlekraft, dristighet, fysisk aktivitet, konkurranseinstinkt og selvhevdelse.Væren ønsker uforutsigbarhet og utfordring..Væren tar sjanser og er modig. Dette er pionerer og gründere, som trives med å være først i alle henseende. De er gode til å ta initiativ og setter i gang prosjekter med stor entusiasme, og de liker å gjøre ting på sin egen måte uten for mye innblanding av andre. De trenger noe å kjempe for eller kjempe mot, og vil alltid være der for en venn i nød. De er ærlig, ukomplisert og har stor tro på seg selv.

Værbarna: har en sterk mental kraft, de er uredde, og har mye mot. De hopper gjerne fra 10-meteren om de får mulighet til det. Jenter som er født i væren, er gjerne røffe, tøffe guttejenter – det er ikke disse jentene som først trekker i prinsessestasen. Værbarna trenger utfordringer, både fysisk og mentalt.

I det foregående tegnet Fiskene,går alt i oppløsning og alle elvene renner ut i havet.Alle har like stor betydning, for vi er jo alle ett og alt sees i sin helhet. Væren som har det i blodet å være først, markere seg selv, komme først i mål er en reaksjon på Fiskenes svermeri og utflytende energi. Utfordringer for Værer er å lære selvkontroll og tenke før de snakker, og egenskaper som diplomati, tålmodighet,og selvbeherskelse tar lang tid å opparbeide, kompromiss og samarbeid likedan.

 

Alle tegn har noe å lære av sine motstående tegn. Av vekten kan væren lære å vise kjærlighet og medfølelse, diplomatiske evner og å tenke før man handler.

KJENTE PERSONER: Leonardo da Vinci, Johann Sebastian Bach, Samuel Beckett, Marlon Brando, Charlie Chaplin, Bette Davis, Elton John, David Letterman, Celine Dion, Gro Harlem Brundtland, Vegard Ulvang

Tyren

 • 21.04.-21.05.
 • Element: Jord
 • Kvalitet: Fast
 • Planethersker: Venus
 • Kroppsdel: Halsen/nakken
 • Livsoppgave: Byggherre og skaper.

Tyren er det andre tegnet i Zodiaken og assosieres i naturen med blomstene som spirer og gror.Tyren er et fast, feminint og mottagelig jordtegn som eier stor  tålmodighet og praktisk sans.Tyren symboliserer eiendom, verdier og ressurser, og forvaltning av disse. De er konsekvente, flinke med vedlikehold og fullfører det den har bestemt seg for å videreføre Ting skal være praktiske og vakre og ha en viss komfort, for at en Tyr skal ha det bra.

For Væren er det et mål i seg selv at ting skjer, aktivitet og handling, oppstart. Men når nyhetens interesse har lagt seg, de går fort lei. Da kommer Tyren på banen som det neste tegnet og rydder opp i de prosjektene som Væren startet og gjør dem verdifulle gjennom å videreforedle dem.

Tyren er praktisk anlagt, er dyrekretsens byggherre og setter seg  realistiske mål som de jobber jevnt og trutt mot med stor tålmodighet.Noen av deres største gleder er musikk og vakre ting å omgi seg med, og god mat og drikke er også viktig for Tyrer.De er opptatt av sikkerhet og trygghet både følelsesmessig og materielt,de er pålitelige og har som regel god økonomisk sans. De liker å eie, og samler på ting som er av verdi og sløser ikke med energien som Væren.

Tyrbarn : er mer innadvendt enn værbarn, og koser seg gjerne i sin egen verden. De fleste er glad i musikk, har estetisk sans og opptatt av det som er fint og vakkert. De tar inn inntrykk gjennom sansene og elsker kroppskontakt (massasje) og leker gjerne med deilige myke kosedyr.

Tyrens utfordringer er deres urokkelige stahet og  sterke eiendomstrang.De er heller ikke komfortabel med forandringer da de synes det virker forstyrrende følelsesmessig sett og en trussel mot tryggheten.

Alle tegn har noe å lære av sine motstående tegn. Av skorpionen kan tyren lære å gi slipp, tenke nytt og mindre materialistisk.

KJENTE PERSONER: Carl XVI Gustaf, Idi Amin, Salvador Dalí, Sigmund Freud,  Adolf Hitler, Saddam Hussein, Karl Marx, William Shakespeare, Bono, Audrey Hepburn, Carl I. Hagen

Tvillingene

 • 22.05.- 21.06.
 • Element: Luft
 • Kvalitet: Bevegelig
 • Planethersker: Merkur
 • Kroppsdel: Lungene,armene, nervesystemet
 • Livsoppgave: Formidler.

Tvillingen er det tredje tegnet i Zodiaken og kan i naturen assosieres med bien eller sommerfuglen som flyr fra blomst til blomst, travelt opptatt med å bestøve blomstene,og drar med seg blomsterstøv fra den ene som befrukter den andre.Å fange den er omtrent umulig.

Tvillingene er et maskulint og tilpasningsdyktig lufttegn og symboliserer formidling,  kommunikasjon, ord, tanker, informasjon og nysgjerrighet. Dette er et stjernetegn som har objektivitet og tenker rasjonelt. For at en Tvilling skal ha det bra, må det skje mye, ofte og vitebegjærligheten må stadig utfordres.

Mens Tyren er opptatt med å bygge flott hus med sikkerhetsalarm og vakthund,forstår Tvillingene at eiendom og trygghet er en felle og begrenser friheten. Jo mer ting man eier jo mer eier de deg.Friheten trenger bevegelse og Tvillingene elsker å omgås mennesker. De er budbringeren i dyrekretsen og er på evig søken etter nye erfaringer i livet, og liker selskap og en god diskusjon. De elsker forandring og bevegelse og å være på farten gir dem en følelse av velvære.De er vittige og underholdende men også litt rastløse.Alle former for kommunikasjon står sentralt for tvillingene. Media, informasjon, nyheter og nettverk,er ting som opptar dem Bøker, blader, bibliotek og faktakunnskap kobles til Tvillingene. En Tvilling kan litt om mangt og slipper aldri opp for diskusjonstemaer..De har lynraske tankeprossesser, de elsker å snakke og har meget gode kommunikasjonsevner. De liker å ha et bredt spekter av kunnskap og de er gode til å se forbindelser og sammenhenger og kan summere opp en situasjon i et slående bilde.

Tvillingbarna: er ofte nysgjerrige, og av den grunn gjerne skoleflinke og de lærer fort. De trenger å stimuleres med nye ting og aktiviteter og har likeledes et behov for å bevege seg, da de har lett for å kjede seg.De kommer lett i kontakt med mennesker, er veldig verbale og mestere i lett smalltalk.

Utfordringen er for dem å ta seg tid til å knytte dypere bånd til andre og deres tendens til overfladiskhet og rastløshet.De vil gjerne vite litt om alt, og deres behov for forandring og avveksling fører til at de altfor lett starter med mange forskjellige prosjekter som det kan være vanskelig å få fullført.

Alle tegn har noe å lære av sine motstående tegn. Av skytten kan tvillingen lære å søke visdom inni seg, og finne en høyere visjon og mening med livet.

KJENTE PERSONER: Bob Dylan, Björn Borg, John F. Kennedy,  Angelina Jolie,  Marilyn Monroe,  Jean-Paul Sartre, Miles Davis, Judy Garland, Dronning Victoria, Paul McCartney, Johnny Depp

Krepsen

 • 22.06.-22.07
 • Element: Vann
 • Kvalitet: Kardinal/ledende
 • Planethersker: Månen/eptun
 • Kroppsdel: Brystene,Magen/magesekken.
 • Livsoppgave: Oppfostrer og veileder.

Krepsen er det fjerde tegnet i Zodiaken og nå er vi kommet til redebyggeren i naturen. Krepsen er et feminint vanntegn som er sterkt knyttet til havet. Vann symboliserer følelser og det ubevisste i astrologien.Krepsen representerer emosjoner, stemninger og omsorg.Tegnet kombinerer vannets følelser og intuisjon, den ledende energiens igangsettende egenskaper og den feminine sensitivitet, med Månens behov for trygghet og næring.En Kreps som er trygg på sine omgivelser, har et godt hjem og respekterer sine følelser, er en fornøyd Kreps.

Krepsen er hjemmekjær, emosjonell og lunefull. Den symboliserer trygghet, røtter, omsorg, næring, familie og morsrollen.  Krepsen liker å trekke i trådene og ikke selv stå i rampelyset, da de er meget forsiktige, sjenert og reservert.Det tar tid å komme til bunns i en Kreps.I dette tegnet slutter singellivet for de fleste. Utsvevelsene i Tvillingen har båret frukter og barn er på vei. Redeinstinktet slår inn og man blir opptatt av å trygge familien med hus, bil,båt,o.l.Man opplever en helt annen ansvarlighet enn i Tvillingen, nå begynner livets alvor. Værnet av barna vekker morsinstinktet og dype følelser. Krepser er sterkt knyttet til hjemmet og spinner en verden av lunhet, med fine gardiner,strikking, familieselskaper og baking.De tar gjerne vare på barnas ting fordi de vekker gode minner når barna forlater dem.De er omsorgsfulle og  følsomme og har et uhyre sensitivt sanseapparat. De vokter omhyggelig sine egne innerste følelser, og kan ofte virke sky. De er et av de mest bekymrede tegnene i dyreriket men også et av de mest beskyttende.Krepser er svært intuitive og gløgge og har som regel en utmerket forretningssans.

Krepsebarn: er fantasifulle, og har god tilgang til sin indre verden av drøm og fantasi. De ser ofte for seg ting inni hodet sitt, og liker godt å uttrykke seg i bilder. Man skal være forsiktig med å snakke hardt til et lite krepsebarn da de kan ta det veldig personlig. Det fører gjerne til tåreflom og tilbaketrekning. Da gjelder det å bygge opp igjen tryggheten. Men det kan ta lang tid.

Utfordringer for krepsen er deres humørsvingninger og nærtagenhet. Krepser reagerer både følelsesmessig og intenst når de blir provosert, og kan skjelve av sinne og raseri når kreftene fra dypet av havet kommer til overflaten. Temperamentet er like lunefullt som havet. Når stormen har lagt seg ,kan de være elskelige og kjærlige som solskinn over småbølger.

Alle tegn har noe å lære av sine motstående tegn. Av steinbukken kan krepsen lære ansvarlighet og styrke.

KJENTE PERSONER: Ingmar Bergman, Julius Cæsar, Prinsesse Diana, Robin Williams, Tom Cruise, Meryl Streep, Nelson Mandela, George Orwell, Lindsay Lohan, Rembrandt, Olav Thon


Løven

 • 23.07-23.08.
 • Element: Ild
 • Kvalitet: Fast
 • Planethersker: Solen/ Neptun/Uranus
 • Kroppsdel: Hjertet/ryggraden
 • Livsoppgave: Leder

Når det blir for mye kos, familiehygge og foreldremyndighet,trer Løven frem og bryter ut av flokken. den vil gjerne skape sitt eget liv nå. For Løven er familielivet et fengsel nærmest, helt til den selv kan bli familiens overhode og leder av flokken.Løven er et fast ildtegn og symboliserer glede og lek, stolthet og generøsitet. Stjernetegnet kombinerer ildens kreativitet, den faste egenskapens utholdenhet og den maskuline pågåenhet, med Solens utstråling og egosentrisitet.Løven elsker oppmerksomhet og vil gjerne være verdensmester. Når en Løve er i sentrum for alles oppmerksomhet, har en Løve det bra.

Løven er det femte tegnet i Zodiaken, vi er inne i den varmeste delen av sommeren og har utviklet oss til et eget individ ,en blomst, en personlighet som gjerne vil bli sett og beundret.Solen som hersker i dette tegnet gir løven en smittende livskraft som gleder seg over livet og nyter ferie og fritid.Dette er dyrenes konge som har naturlige lederegenskaper og dermed evnen til å motivere andre men sin entusiasme, hjertevarme og sjenerøsitet.De fire foregående tegnene har vært skapende impulser, nå begynner en ny fase hvor individet skal spille hovedrollen på livets scene.Løven lever og ånder for oppmerksomhet. Den symboliserer det lekende, generøse, spontane og farsrollen. Stjernetegnet er kreativt, barnlig og oppfinnsomt. Latteren ligger alltid på lur, øynene glitrer og smilet er aldri langt unna. Løven er en solstråle, som blomstrer når alles øyne er rettet mot den.

For løven er det brennende viktig å få uttrykke seg, og det må skje med en viss stil,storslagent, spontant og åpent.Løvens livsoppgave er å utvikle sin egen selvfølelse, autoritet,makt og styrke slik at man kan gi muntert og spontant uttrykk for seg selv. Løven trenger noe å administrere og bruke sin autoritet på. En sterk kreativ trang er tilstede i enhver løve, og må få komme til uttrykk, da kommer de oftest best til sin rett.

Løvebarna: er optimistiske, lekelystne og veldig sjarmerende og krever mye oppmerksomhet. De har behov for å bli sett og hørt – føler de seg tilsidesatt eller plassert bak i kulissene, trives de ikke. Alle barn har behov for bekreftelse, og bli sett i det de er flinke til – løvebarna trenger det ekstra mye.I likhet med væren vil de gjerne være best og har et sterkt konkurranseinstinkt.

Utfordringen er deres sensitivitet. Siden de er svært følsom og uhyre redd for kritikk, blir de svært lett såret. De er fantastiske til å gi støtte til andre og blir ofte skuffet i forhold hvis de ikke får den anerkjennelsen de synes de fortjener.

Alle tegn har noe å lære av sine motstående tegn.  Av vannmannen kan løven lære å bli mindre selvbevisst.

KJENTE PERSONER: Madonna, Bill Clinton, Napoleon, Carl G. Jung, Fidel Castro, Jaqueline Kennedy Onassis, Neil Armstrong, Andy Warhol, Arnold Schwarzenegger, Mick Jagger, Alfred Hitchcock

Jomfruen

 • 24.08.-22.09.
 • Element: Bevegelig
 • Kvalitet: Jord
 • Planethersker: Merkur
 • Kroppsdel: Buken, innvoller
 • Livsoppgave: Analytikeren

Etter sigarføringen i Løven kommer Jomfruen inn og rydder opp etter festen.Jomfruen gremmes over dagdriveriet og selvopptattheten.Jomfruen symboliserer renhet, finpussing og videreforedling.Det sjette tegnet i Zodiaken er feminint og forbundet med skikkelighet og arbeid. De er perfeksjonister og innehar analytiske evner. Stjernetegnet kombinerer det jordnære, det fleksible og det sensitive, med Merkurs mentale hurtighet.

Tegnet symboliserer en praktisk tilnærming til livet, men noen ganger blir Jomfruen for opptatt av at alt skal være perfekt.Tegnet har en utpreget kritisk sans og går ikke av veien for å uttrykke det , men reagerer selv negativt på kritikk. Ting skal gjøres nøye og skikkelig, for at en Jomfru skal kunne ha det bra.Jomfruens planet er merkur  og det gjør den fornuftig, samvittighetsfull og opptatt av å analysere og vurdere virkeligheten.De har en skarp hjerne og tunge, kritisk sans og øyne for detaljer, men oppviser også uselviskhet, tjeneste for andre og selvoppofrelse.

I naturen har vi kommet til høsten hvor klinten skal skilles fra hveten og gi mat. denne bearbeidelsen knytter Jomfruen til arbeid, fordøyelse og helse.Søken etter renhet og klarhet er dypt innfelt i jomfruen, og en avsky for det urene og lave.Deres indre er på en måte laget av ren hvit bomull som de er redd for å få skitnet til i møtet med verden,og de vil kontrollere livet sitt med rutiner og trygghet, men vil også søke frihet og klarhet for å kunne være fullt og helt seg selv.Deres lengsel etter renhet kan få uheldige utslag( manisk oppatt av å vaske), hvis de ikke er klar over at det er sjelens renhet de søker.

Jomfrubarna: kan være litt innadvendte. De liker system og orden, er redd for lekene sine og tar godt vare på dem. De liker å holde på med detaljer og “putleting”, som lego eller perler. De er observerende og betraktende. Hvis de voksne snakker til dem, kan de gjerne bli sittende å betrakte en stund først, før de går og gjør det de har blitt bedt om.De har ofte sensitive tarmer, og er utsatt for matallergi og matintoleranse.

Utfordringen for jomfruen er deres tendens til å kritisere og finne feil og mangler hos alt og alle. De vil gjerne hjelpe andre gjennom å fortelle dem hvordan de kan forbedre seg, dypest sett p.g.a. søken etter renhet og orden.De ønsker å være til nytte og føle at noen trenger dem, samtidig som de føler det som et tyngende ansvar. De vil være avhengige og uavhengige på samme tid.Den fornuftige hjernen kjemper alltid en kamp med de sarte følelsene.

Alle tegn har noe å lære av sine motstående tegn. Av fiskene kan jomfruen lære å slippe kontrollen, stole mer på magefølelsen og ikke overanalysere alt.

KJENTE PERSONER: Mor Theresa, Ingrid Bergman, Michael Jackson, Leo Tolstoj, Sean Connery, Cameron Diaz, Sophia Loren, Greta Garbo, Richard Gere, Bruce Springsteen, Kjell Magne Bondevik


Vekten

 • 23.09-23.10
 • Element: Luft
 • Kvalitet: Kardinal/ledende
 • Planethersker: Venus/Uranus
 • Kroppsdel: Nyrer og korsryggen
 • Livsoppgave: Fredsmegler

Etter en vellykket rengjøring( renselse) i Jomfruen har egoet sluppet taket og man har  begynt å tenke på andre enn seg selv.Vekten representerer balanse og harmoni.En-til-en forhold er knyttet til dette tegnet samt objektivitet, kunst og skjønnhet.Stjernetegnet kombinerer luftens intellekt, den ledende energiens igangsettende egenskaper og den offensive maskuline energi, med Venus' sans for skjønnhet. Vekten tar hensyn til andre og ser flere sider av en sak. Partnerskap er viktig for en Vekt. En Vekt har det bra når forholdet til kjæresten er i harmoni og livet er bekvemt, vakkert og sosialt.

Vekten er opptatt av relasjoner og forhold mellom mennesker, særlig parforhold eller en til en forhold. De er rendyrkede romantikere og liker en luksuriøs tilværelse, der blomster,parfyme,eksklusive klær og omgivelser, og levende musikk råder.Vekten er veldig sosial og flinke diplomater da de lett kan se en problemstilling fra flere sider, der Jomfruen fort ser andres feil og mangler, foretrekker  vekten å se bort fra slike ubetydeligheter,og ser etter det beste i sine medmennesker.I samfunnet er de opptatt av spilleregler og lover slik at man lettere kan omgås i fred og harmoni.

Vektebarna: er sjarmerende, kreative og estetiske , og driver gjerne med maling, tegning eller dans og de liker å pynte seg – jentene vil gjerne være prinsesse eller ballerina.Venner er viktig og de kjenner mange som de speiler seg i, men knytter du-til-du-kontakt med noen få. Vektbarna etterstreber harmoni og balanse. De liker ikke krangling, og smiler heller listig for å få viljen sin. De bruker gjerne sjarmen sin bevisst i kontakt med omgivelsene og de voksne. Med sine søte smil kan de være manipulerende, men samtidig skjønne.

Utfordringen for vektene er deres ubeslutttsomhet. De bruker lang tid på å bestemme seg.Fordi Vektene er så opptatt av rettferdighet liker de å diskutere saker,og se en problemstilling fra alles synspunkt, men går et forhold dårlig tar de bare på seg halve skylden i rettferdighetens navn.Vektens styrke er viljen til kompromiss og samarbeid, og de er dessuten meget omgjengelige og hyggelige.

Alle tegn har noe å lære av sine motstående tegn. Av væren kan vekten lære å bli mer direkte, ta konfrontasjoner og bestemme seg.

KJENTE PERSONER: Ari Behn, Will Smith, Brigitte Bardot, Mahatma Gandhi, Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones, Margaret Thatcher, Gwen Stefani, Julie Andrews, John Lennon, Bruce Springsteen


Skorpionen

 • 24.10-22.11
 • Element: Vann
 • Kvalitet: Fast
 • Planethersker: Pluto
 • Kroppsdel: Forplantningsorganer
 • Livsoppgave: Transformasjon

Skorpionen er det åttende tegnet i zodiaken og nu er kompromissene, diplomatiet og den gyldne middelveg som var forbundet med vekten slutt.Skorpionen symboliserer de dype, intense følelsene og er hemmelighetsfull, sexy, mystisk, intens og reservert. Tegnet kombinerer vannets intuisjon, fasthet i følelser og en innadvendt holdning, med Plutos intense, dype, mørke makt. Skorpionen manipulerer andre og har behov for følelsesmessig kontroll. Stjernetegnet gjemmer og hemmeligholder sine følelser, og utsonder en enorm erotisk tiltrekningskraft. En Skorpion har det bra når hun kontrollerer sin partner seksuelt og vet hva andre føler.

Psykologiske mønstre, dårlige vaner,og hemmeligheter kommer for en dag når hverdagen og realitenene står for døren. Ingenting blir feid under teppet, trollene kommer fram fra skapet, og ingen blir spart. Her skal sannheten fram. Mens vekten mener at alle er god på bunnen, mener skorpionen at det fins bunnfall i alle flaskene og hvis det ikke fjernes, blir det før eller senere problemer. Råtne tenner må trekkes ut og det syke må skjæres vekk. Ondt skal ondt fordrive.

I nauren er vi kommet til høsten,bladene faller fra trærne og dør. i jordsmonnet strømmer mark, ormer og andre ådseldyr til og forsyner seg med alt det ubrukelige og døde, som i sin tur blir til ny frisk matjord.I skorpionen skjer slik kompostering på det psykologiske plan hvor selvopptatthet og personlig begjær må bort for  gjøre oss til anstendige mennesker.Skorpionen er psykologen, terapeuten og kirurgen som renser oss for ulumskheter og gjør oss til bedre mennesker.

Skorpionbarna: har sterke følelser, og er intense og veldig “til stede”. De er også viljesterke og utholdende, og undersøker gjerne omgivelsene sine for å finne ut hvordan de er satt sammen.De er følsomme for hva som foregår rundt dem i familie og blant venner, de er smarte og det går ikke an å lure dem. De fanger gjerne opp ting som de voksne snakker om – tabu-ting eller vanskelige temaer som død og sex – og stiller diverse spørsmål om dette. Og da skal de ha svar – det nytter ikke å vri seg unna. Skorpionbarn har et gjennomborende blikk – som de kan se gjennom deg.De trenger mye kjærlighet og støtte, hvis ikke kan de lett trekke seg tilbake. Ikke minst trenger de aksept for følelsene sine. Skjer det noe – og det gjør det – skal man som foreldre være nøye med å gi denne aksepten først – før man forklarer hvorfor noe ble feil. Si “jeg forstår at du er sint” før du begynner på den forklaringen.

Skorpionbarna elsker mestringsfølelsen. Det er viktig for alle barn, men for skorpionene er dette spesielt. De prøver seg gjerne på vanskelige ting, og kan godt utfordres – de er problemløsere.

Alle tegn har noe å lære av sine motstående tegn. Av tyren kan skorpionen lære utholdenhet og tålmodighet.

KJENTE PERSONER: John Cleese, Kjell Inge Røkke, Pablo Picasso, Julia Roberts, Leonardo DiCaprio, Goldie Hawn, Bill Gates, Martin Luther, Torbjørn Jagland, Pelé, Diego Maradona

Skytten

 • 23.11.-21.12
 • Element: Ild
 • Kvalitet: Bevegelig
 • Planethersker: Jupiter
 • Kroppsdel: Hofter/lår
 • Skyttens livsoppgave: Filosofi.

Når vi kommer til det niende tegn i zodiaken, er det bått slutt på psykologiske dypdykk i psykens mørke kjellerrom.Torturkamrene må vike for et liv i lyset,i naturen, på de høye fjelltoppene,hvor det er frihet, åpenhet og utsikt.Skyttene vil skue inn i ideenes verden, reise til eksotiske steder og finne svarene på de evige spørsmålene om meningen med livet.Eventyr er et av yndlingsordene til Skytten, bare tanken på alt det spennende den ikke har opplevd får det til å tindre i øynene. Skytten tar det ikke så nøye om den fryser eller svetter litt, bare det skjer noe.

Skytten inspirerer og motiverer. Stjernetegnet kombinerer ildens eventyrlyst, bevegelighetens fleksibilitet og den maskuline uredde siden, med Jupiters ekspanderende evne. Skytten er full av ideer, optimisme, tro, håp, visjoner og egne moralske tanker. Tegnet må hele tiden utvide horisonten. En Skytte har det bra når ideene inspirerer andre, på reiser og når livssynet gir et klart mål.Skytten symboliserer utvidelse av horisonten og evig søken. Ekspansjon, ideer, rastløshet og politikk er knyttet til dette tegnet. Filosofi, søken etter noe nytt, lærdom, visdom og moral kobles til Skytten. Holdningen "ingenting er umulig" er en egenskap som tillegges stjernetegnet. Skytten går alltid videre.

Skytter er utmerkede lærere, entusiastisk og ivrig hjelper de andre til å få ny innsikt og lære nye ting, men de kan også bli oppfattet som belærende, og er ofte bedre talere enn lyttere. Skytten er tegnet for høyere kunnskap, visdom og tro, har en utmerket humor med slående replikker, men er også ekstremt ærlig og sannhetssøkende.De er gode på tilpasning og improvisasjon, men deres uavhengige sjel tåler ingen restriksjoner knyttet til den personlige friheten,og særlig ikke i kjærlighetsforhold.Den modne og utviklede skytte har lært å elske menneskene nøyaktig slik de er og er en julenisse av overskudd for sine medmennesker.Den har en tro på livets mening, som kan bringe lys ned i depresjonens svarteste mørke.De har en innsikt som er unik og spesiell, en kombinasjon med barnets visdom og vidom gjennom livets skole gir de en fin evne til å skue inn i tingenes kjerne med undring og klarsyn.  

I naturen er vi kommet til vinteren der vi trekker innendørs og kroer oss foran peisen med et pledd og ei god bok og søker stillhet og visdom.Nå legger oppdagelsesfareren i såvel tankene som i den fysiske verden seg ut på tur, og kommer hjem som vitenskapsmann, filosof eller frelst.

Skyttebarna: er impulsive, med et sterkt frihetsbehov og liker å utforske verden på egen hånd. De vil gjerne oppleve ting, og som foreldre til et skyttebarn bør man ta det med på turer, og ikke sitte så mye hjemme.Skyttebarna er optimistiske og grensesprengende.“det går sikkert bra” tenker de, Så tøyer de strikken litt, og litt til, og rett som det er litt for langt, når de gjør ting som de ikke burde. Noen bestemte grenser må de ha, men de trenger å føle en del frihet.Skyttebarn er festlige, det er noe lett og muntert over dem. Derfor kan de også virke naive.

Alle tegn har noe å lære av sine motstående tegn. Av tvillingen kan skytten lære å forene motsetninger,  å lytte, og å stille de riktige spørsmålene i stedet for å ha alle svarene.

KJENTE PERSONER: Walt Disney, Bette Midler, Woody Allen, Ludwig van Beethoven, Steven Spielberg, Brad Pitt, Jimi Hendrix, Nostradamus, Uri Geller, Josef Stalin, Liv Ullmann

Steinbukken

 • 22.12-21.01
 • Element: Jord
 • Kvalitet: Kardinal/ledende
 • Planethersker: Saturn
 • Kroppsdel: Skjelettet, knær, knokler, tenner, hud.
 • Steinbukkens livsoppgave: Læreren.

Nå har vi kommet til det tiende tegnet i zodiaken og nå er det slutt på snakket  og de luftige ideene som aldri ble noe av i skytten. Dette påkaller Steinbukkens ansvarsfølelse, seriøsitet og realistiske sans.Steinbukken er målrettet og strukturert. Stjernetegnet kombinerer det jordnære, den igangsettende kvaliteten og den subtile oppfatningsevne, med Saturns grenser og rammer. Steinbukken er ansvarsfull, stabil, ambisiøs, organisert og alvorlig og opptatt av tradisjoner. Når rammene og målet er på plass, har en Steinbukk det bra.

Skyttens visjoner blir satt ut i praksis og luftslott blir omsatt til solide byggverk gjennom hardt arbeid. Store byggverk og samfunn  tar lang tid å få ferdig og steinbukken legger sten på sten, går på med krum hals, og tar seg sjelden tid til hvile. Fordi han vet det ikke nytter å lure seg unna, og  før eller siden vil brudd på reglene bli oppdaget og straffet hvis han tar snarveier.Steinbukken symboliserer tradisjon, struktur, ambisjoner, soliditet og ansvar. Karriere og seriøsitet er også knyttet til stjernetegnet.

I naturen er vi på det kaldeste og karrigste nå og det representerer i grunnen Steinbukkens essens som tilsier at overlevelse krever disiplin og nøysomhet. Steinbukkens hverdag er i grunnen så preget av seriøsitet,arbeid og regler at selv om byggverkene blir både store og solide når de blir ferdige, vil det være en viss mangel på menneskelig følsomhet og varme.

Steinbukkbarna:  er seriøse og ansvarsfulle allerede som små, og kan være ganske veslevoksne. Ganske ofte ser de også eldre ut enn hva de er, men blir bare yngre med årene. (blomstrer sent). Disse barna kan trives godt i lag med en eldre nabo, som de kan snakke og diskutere med.De kan være nokså fordømmende og veldig kritiske mot seg selv også og trenger mye positiv feedback. Steinbukkbarna liker ikke forandringer, og trenger trygghet. Som foreldre kan man inkludere dem i hjemmets mange arbeidsoppgaver og kanskje la dem ta en del av ansvaret – det trives de med.

KJENTE PERSONER: Elvis Presley, Mao Zedong, Isac Newton, Simone de Beauvoir, Lasse Kjus, Martin Luther King, Richard Nixon, Arne Scheie, Mel Gibson, David Bowie, Benjamin Franklin

Vannmannen

 • 21.01.-18.02.
 • Element: Luft
 • Kvalitet: Fast
 • Planethersker: Uranus
 • Kroppsdel: Ankler, legger, sirkulasjon
 • Vannmannens livsoppgave: Humanisten,kameraten.

Nå er vi kommet til det ellevte tegnet vannmannen som ikke uten videre er begeistret for steinbukkens regelrytteri og byråkratiske  beslutninger. Han har riktignok respekt for arbeidet som er nedlagt i å bygge og skape bedrifter og samfunn, men strukturene er ikke et mål i seg selv, de er til for menneskene er sosialdemokraten vannmannens mening. Han ønsker et rettferdig samfunn der alle deler på godene og går gjerne på barrikadene for politiske idealer eller for å rive makthaverne ned fra pidestallen.

Vannmannen står for uavhengighet og intellekt. Stjernetegnet kombinerer luftens tanker, den faste egenskapens konsentrasjon og offensivitet, med Uranus' grensesprengende nytenkning. Vannmannen tenker og handler annerledes enn andre. Tegnet er originalt, har behov for frihet og liker seg i grupper som ikke er som alle andre. Blant gode venner med meget forskjellig bakgrunn, har en Vannmann det bra.Vannmannen er humanisten i zodiaken,den som kjemper for ideer og et bedre sted.Men vannmanen har en dobbelnatur som kan være radikale i sin tenkning men konservative i praksis.Vannmannens tegn symboliserer frihet, revolusjon, originalitet, annerledeshet og åpenhet. Organisasjoner og grupper er også knyttet til Vannmannen. Data, internett, webdesign, miljøvern, ideologi og alt som er forut for sin tid, kobles til Vannmannen. Tegnet knyttes til mentale systemer, objektivitet, klar tanke og rasjonalitet.Dette tegnet har også en naturlig medmenneskelighet og vennlighet,men kan ha et sterkt behov for uavhengighet og noe vanskeligheter med å slippe andre for tett innpå seg.

Vannmannbarn: liker å provosere og opponerer mot systemer eller personer de oppfatter som rigide og gammeldagse. Det gjelder enten det er skolen, en konkret lærer, eller foreldrene hjemme. Vannmannbarna har noe rebelsk i seg, og er veldig individualistiske. De finner sin egen stil og går sin egen vei, noe som kan være en utfordring for de konservative.Venner er viktig, men har ikke vannmannbarnet noen i kretsen som er på samme frekvens, velger det heller å være alene.

Alle tegn har noe å lære av sine motstående tegn. Av løven kan vannmannen lære å være varm og sjenerøs, og komme i kontakt med det indre barnet igjen.

KJENTE PERSONER: Øystein Sunde, August Strindberg, Oprah Winfrey, Phil Collins, Charles Darwin, John Travolta, Virginia Woolf, Leif Juster, Abraham Lincoln, Thomas Alva Edison, Ronald Reagan

Fiskene

 • 19.02.-20.03
 • Element: Vann
 • Kvalitet: Bevegelig
 • Planethersker: Neptun
 • Kroppsdel: Føttene, immunforsvaret
 • Fiskens livsoppgave: åndelighet.

Nå har vi kommet til det tolvte og siste tegnet i zodiaken,og fisken inneholder summen av  alle de andre tegnene.Her finnes utflytende grenser og fiskene higer etter å finne frelse,nirvana og det evige lykkeland. Tegnet knyttes til sterk intuisjon, sensitivitet, snillhet og rusmidler.Her er hjemlandet til mystikeren, poeten, danseren, sangeren,munken, rusmisbrukeren, filmskaperen, magikeren og profeten, alle som kan transportere oss inn i den illusoriske, drømmeaktige, tåkelagte og diffuse verden.

Fiskene representerer drømmer, sensitivitet og kunst. Stjernetegnet kombinerer vannets sensitivitet og intuisjon, fleksibilitet og en kollektiv ikke-verbal kommunikasjon, med Neptuns offervilje og grenseløse følelser. Fiskene tilpasser seg det meste og har et stort behov for å flykte fra noe trivielt. Tegnet er kreativt, musikalsk, kunstnerisk og drømmende. Fiskene er følsomme, ydmyke, romantiske og ofte kaotiske. En Fisk har det bra når livet ikke er for organisert, og det er tid og rom for drømmer og flukt.

Fisker er i kontakt med sine følelser, og det vil aldri være aktuelt å gå på akkord med dem. Kontakt med følelsene kan også resultere i kreativitet og skaperevne. Fisker liker derfor å reise inn i en drømmeverden og lukke resten av samfunnet ute. Den fysiske dimensjonen i livet er derfor et suppliment til den åndelige tilværelsen. Siden fisker er følelsesmennesker kan de også lett registrere andres emosjonelle sider.Fisker liker å være i parforhold. De er romantiske og liker å la seg rive med. Å være alene er problematisk for en fisk. De har god kontakt med sine følelser,og er viser både lojalitet og engasjement. Fisker er i stand til å overraske i forhold og de liker dem lange og stabile.

Utfordringer for Fisker er grensesetting og virkelighetsflukt.Fiskene lever i nuet, er glade i kulturelle opplevelser som musikk og teater der de kan leve seg inn i en annen verden. De må bare passe seg fra å bli for opptatt av sin egen fantasiverden da det kan medføre at de mister kontakten med "den virkelige verden".

Fiskebarna er følsomme, og er som svamper i forhold til stemninger og følelser. De kan ha lett for å leve seg for mye inn i andres følelser, og lar andres ting gå innpå seg – nesten som det er det selv det angår. Fiskebarna er empatiske og medfølende av natur, og det er viktig at de voksne ikke skyver sine bekymringer over på dem.De passer godt innenfor dans og musikk da de har god rytme. Kreative ting som tegning og maling ligger også for dem. Men de er dagdrømmere, og kan ha problemer med å skille fantasi og virkelighet. Man må av og til påpeke virkeligheten for dem. Grensesetting er vanskelig for fiskebarn og de har i perioder behov for å trekke seg tilbake til sin egen verden. Alle barn trenger trygghet og kjærlighet, men for fiskene er dette spesielt viktig.

Alle tegn har noe å lære av sine motstående tegn. Av jomfruen kan fisken lære organisering og planlegging, og evnen til å delta i det praktiske livet.

KJENTE PERSONER: Albert Einstein, George Washington, Osama bin Laden, Evert Taube, Henrik Ibsen, Mikhail Gorbatsjov, Elizabeth Taylor, Antonio Vivaldi, Harry Belafonte, Michelangelo, Kurt Cobain